top of page

Rajajärven perheessä on joulu ainainen

Joulukuusibisnestä jo vuodesta 1990

Yli kolmekymmentä vuotta sitten minä Timo opiskelin metsäalaa ja kiinnostuin joulupuiden tuotannosta. Metsäkuusien leikkaaminen ja kerääminen joulukuusiksi oli hyvä alku ja sillä lähdettiin liikeelle.

 

Myyntimäärien kasvaessa tarvittiin lisää tehokkuutta ja niinpä ensimmäiset joulukuusiviljelmämme istutettiin vuonna 1990. Viljelykset sijaitsivat Väänäsen puutarhan vanhoilla pelloilla Vierumäellä. Alkuvaiheessa hoito ja korjuu suoritettiin pelkästään oman perheen voimin. vaimoni Jaana ja minä, sekä isäni Veikko istutimme, lannoitimme ja leikkasimme kuusia. Jaanan vanhemmat - Kirsti ja Keijo - heinivät kesäisin sinnikkäästi rehevän kasvualustan rikkaruohoja.

 

Poikamme Ville ja Jimi kasvoivat kuusiviljelyksien kupeessa ja jo pieninä naperoina osallistuivat voimiensa mukaan töihin. Kuusikoira Veeti vaihtui vuosien kuluessa joulupuunoutaja Rockyyn. Pian varmaan nähdään jo neljännen sukupolven kuusifarmareita joulupuita hoitamassa...

Pikku hiljaa Kuusifarmimme tuotanto kasvoi. Lisätyövoimaa tarvittiin ja myös poikien kaverit pääsivät hankkimaan taskurahoja sesonkiaikoina. Hankimme tehokkaita koneita kaikkia työvaiheita nopeuttamaan, koneelliseen pakkaamiseen siirtyminen tehosti ja kevensi tuotannon raskainta korjuuvaihetta.

 

Huomasimme, että alun harrastuksesta oli kasvanut ympäri vuoden työllistävä elinkeino.

Jokunen vuosi sitten perustimme oman kuusikaupan Heinolan K-Citymarketin pihamyymälään. Iloksemme Heinolalaiset ovat ottaneet avosylin vastaan kauniit joulupuumme ja olemmekin onnistuneet kasvattaneet myyntiämme vuosittain.

 

Kesäisin olemme harrastaneet lyhteiden ja vihtojen valmistusta, niitä emme kuitenkaan tee kuusista. Lahjoitamme näitä pieniä jouluisia lahjoja kuusimyymälämme mukaville asiakkaille.

Hyvää joulua!

Timo

ryhmakuva.png
koira ja kuusi.png
perhejoulu.png
bottom of page